skip to Main Content
2 Miljoner Turer Med Styr & Ställ

2 miljoner turer med Styr & Ställ

Nu har det cyklats 2 miljoner turer med Styr & Ställ! Reza Tajik gjorde resa nummer 2 miljoner och blev firad vid en ceremoni. Samtidigt visades en helt ny elcykel som skulle kunna bli verklighet i Styr & Ställ nästa år.

Styr & Ställ har funnits i fem år och har totalt haft 125 000 användare sedan dess. Bara senaste året använde 29 000 personer tjänsten.

I mitten av april passerade Styr & Ställ-användarna en ny milstolpe – den 2:a miljonte turen cyklades i staden. Den som cyklade den historiska rekordturen heter Reza Tajik, 38 år, från Billdal. Han uppvaktades med ett livstids fritt säsongskort för Styr & Ställ samt förstås blommor och en liten present.

”Bättre än spårvagnen”

– Styr & Ställ är toppen, det är smidigt, snabbt och lätt att hantera. Perfekt för mig som bor lite utanför staden, men som ofta har flera möten inne i staden. Jag tycker det funkar bättre än att ta spårvagnen, sade den glade vinnaren när han överraskades vid Styr & Ställ-stationen vid Gustaf Adolfs torg.

Utdelningen av blommor och livstidsabonnemang gjordes av Henrik Munck (MP), 1:e vice ordförande i Trafiknämnden, som själv använder Styr & Ställ varje vecka.

– Det är fantastiskt att staden kan erbjuda göteborgarna den här tjänsten, det betyder mycket att vi kan tillhandahålla ett fungerande system som innebär att göteborgarna inte behöver äga en egen cykel för att kunna förflytta sig i staden. Det profilerar staden på ett bra sätt tycker jag.

Elcykel kan bli nästa nyhet

Vid ceremonin på Gustaf Adolfs torg visades också en helt ny elcykel, som skulle kunna introduceras i Styr & Ställ.

– Vi vet att elcyklar är en dröm för många Styr & Ställ-användare. Det rimmar också väldigt bra med kommunens framsynta tankar om mobilitet i staden. Det pågår en diskussion om utvecklingen av Styr & Ställ men inget är beslutat om det blir elcyklar i systemet framöver, säger Carina Henriksson, operativ chef för  Styr & Ställ.

ec68913c-3ba0-4a28-89aa-31289a083ff3

Reza Tajik gjorde den tvåmiljonte cykelturen med Styr och Ställ.

77db367d-4767-4c9e-ae12-4f7ad3b95933

I framtiden kan det bli möjligt att köra Styr & Ställ med elcykel.

Back To Top