skip to Main Content
Åk Med 89:an! – Trafikkontoret Uppmuntrar Resande Att Fortsätta Ta Bussen

Åk med 89:an! – Trafikkontoret uppmuntrar resande att fortsätta ta bussen

”Din egen linje” 89 trafikerar på prov området runt Högsbo och Sisjön. Med sina täta turer servar linjen anställda som arbetar i området och kunder som besöker de många affärerna.
– Under denna vecka vill vi slå ett extra slag för 89:an. Om tillräckligt många åker kan vi ha den kvar. Samtidigt bidrar vi alla till en mer hållbar stad, säger Anette Thorén, Göteborgs Stad Trafikkontoret.

Det kommer bland annat att finnas hyllor med böcker uppsatta i några av väntkurerna vid 89:ans hållplatser. Tanken är att resenärerna kan plocka med sig en bok och läsa den under bussresan. Andra aktiviteter runt hållplatserna och på bussen kommer förekomma under veckan.
– Vi ger de resenärer som reser kollektivt en uppmuntran samtidigt som vi vill visa andra att det är lätt, tryggt och trivsamt att ta bussen. Att åka kollektivt är att göra en insats för miljön samtidigt som det ska vara extra roligt att ta 89:an just nu, säger Anette Thorén.
Om minst åtta stämplande passagerare åker med 89:an på varje tur kan verksamheten fortsätta. I nuläget avgår en 89:a varje kvart från Radiomotet.
89:an rullar sedan oktober 2013 och är ett samarbete mellan Göteborgs Stad Trafikkontoret och Högsbo-Sisjön Företagarförening. Linjen ingår i Västtrafik men finansieras av privata företag.
– Samarbetet inleddes för att vi alla har intresse av att hitta bättre sätt att transportera oss i området än med den egna bilen, säger Anette Thorén.
Högsbo-Sisjön Företagarförening uppmanar alla att flitigt fortsätta använda busslinjen.
– Det blir avgörande för om vi får behålla den, säger Per-Axel Andrén, kanslichef, Högsbo-Sisjön Företagarförening.
De företag i Högsbo- och Sisjönområdet som är inblandade i projektet har positiva erfarenheter av linje 89. Fastighetsbolaget Alaska hoppas till exempel att den nu blir startskottet till en bättre kultur med transporter oavsett om det rör människor eller varor. Även andra inblandade företag ser positivt på projektet.
– Våra hyresgäster efterfrågar bättre kollektivtrafik. Kan vi på det här sättet bli mer attraktiva för våra hyresgäster är vi nöjda, säger Mats Strid, fastighetsutvecklare, Harry Sjögren.
Erik Fischer, fastighetschef på Platzer Fastigheter:
– Nu har vi tagit ett stort steg och visar tydligt att vi vill och behöver det här.

• 89:an går varje kvart, vardagar 05.59-22.29, i en slinga på följande hållplatser:
Radiomotet, Lona Knapes gata, Köpcentrum 421, Sisjö Kullegata, Datavägen, Hantverksvägen, Kobbegårdsvägen, Pilegårdsvägen.

För mer information, kontakta:
Anette Thorén, projektledare miljöfordon, Göteborgs Stad Trafikkontoret, 031-368 26 24
Lena Johansson, informationschef Göteborgs Stad Trafikkontoret 0703-43 12 55

Back To Top