skip to Main Content
Bagerijätte Ställer Om Klockan Till Rusningstrafik

Bagerijätte ställer om klockan till rusningstrafik

Det är många små steg som tillsammans banar väg för den gröna och nära storstaden. Ett färskt exempel är Pågens bageri som har börjat baka en timme tidigare på natten för att kunna levera ännu tidigare på morgonen. På så sätt är de med och bidrar till minskad belastningen i den intensiva morgontrafiken.

Vi är ju Sveriges största bageri, så hur vi agerar påverkar många. Genom att baka och leverera tidigare så minskar vi belastningen i den intensiva morgontrafiken. Samtidigt minskar vi miljöbelastningen genom att optimera körsträckor och i större utsträckning köra med mindre och mer miljövänliga lastbilar.
Det är resultatet av ett stort förändringsarbete. Eftersom vi levererar färskt, och inte fryst, så krävs det ett avancerat lagarbete för att få hela produktions- och leveranskedjan det att fungera – och det är match varje morgon! I grunden är det naturligt för oss att tänka långsiktigt. Pågen har bakat bröd sen 1878 – ett företag existerar inte så länge om man inte tänker hållbarhet i ett större perspektiv.

Boel Lagerwall – kommunikationschef, Pågen

Vi vill gärna ha fler bra exempel!

Tipsa oss genom att skicka e-post här.

Välj ett giltigt formulär
Back To Top