skip to Main Content
Bil Bara När Du Behöver

Bil bara när du behöver

I en bilpool delar du bil med andra. Bilpool är korttidshyra av bil med självbetjäning.

Bilpoolen ger dig tillgång till fräscha bilar som du enkelt bokar via internet eller på telefon – när du behöver. I stället för att binda upp dig med höga kostnader för en egen bil betalar du bara för den tid som bilen verkligen används. Eftersom bilarna i en bilpool byts ut kontinuerligt får du tillgång till moderna, energieffektiva och trafiksäkra bilar. De flesta bilpooler erbjuder olika typer av modeller i olika storlekar för att kunden ska få en bil som passar bäst för den resa som bokas.

I dagsläget finns ca 15 000 bilpoolsmedlemmar och ca 700 bilpoolsbilar totalt i Göteborg.  Under 2013 hade 37 procent av göteborgarna mindre än 400 meter (fågelvägen) till en bilpoolsbil. Det finns flera olika bilpooler i Göteborg och du kan se var deras bilar finns på trafiken.nu. Där finns också länkar till bilpoolsorganisationernas hemsidor.

Göteborgs Stad verkar för att stödja bilpoolsutvecklingen i staden i samarbete med de aktörer som finns. Staden har också en egen bilpool som används för tjänsteresor internt.

Back To Top