skip to Main Content
Cyklister Får Frukost Och Snabbare Pendlingsstråk

Cyklister får frukost och snabbare pendlingsstråk

PRESSMEDDELANDE:

Tisdag morgon uppmärksammar trafikkontoret de som cyklar längs Delsjövägen i östra Göteborg. Denna långa cykelväg kommer till hösten att börja byggas ut till ett bredare och snabbare pendlingscykelstråk. Det får då också upphöjda cykelöverfarter i korsningar för att ytterligare prioritera cykeltrafiken.

När: Tisdag 30 maj klockan 07.30 – 09.30

Var: Korsningen Delsjövägen-Virginsgatan

Vad: Passerande cyklister får en frukostpåse, uppmuntrande ord och – om det behövs – lite enklare service som luft i däcken, olja på kedjan eller ett batteri till lampan.

Att trafikkontoret den här gången väljer att uppmärksamma cyklisterna längs Delsjövägen beror på att cykelvägen till hösten ska börja byggas ut till ett så kallat pendlingscykelstråk. I en första etapp byggs drygt halva sträckan – den östligaste – från Virginsgatan till i höjd med Stora Torp och den nya botadsbebyggelsen där.

Dagens dubbelriktade cykel- och gångväg längs ska breddas för att göra den både säkrare och snabbare. Och genom de två största korsningarna på sträckan – vid Olbergsgatan och Töpelsgatan – byggs upphöjda så kallade cykelöverfarter där cyklisterna framkomlighet prioriteras ytterligare jämfört med idag.

I korsningen vid Virginsgatan planeras också stans första cykelservicestation där man kan pumpa, smörja och borsta rent cykeln och fylla på vatten i sin flaska.

I en andra etapp ska resten av cykelvägen längs Delsjövägen – från i höjd med Stora Torp och ner till Sankt Sigfrids plan – byggas ut till pendlingscykelstråk. Detta ser ut att ske nästa år, alltså 2018. Då är det också tänkt att cykelvägarna längs tre angränsande stora genomfartsgator – Munkebäcksgatan, Härlandavägen och Torpagatan – ska börja byggas om till pendlingscykelstråk.

Till sist en påminnelse: I appen Cykelstaden kan man anmäla fel på cykel- och gångvägar men också komma med tips på förbättringar!

Läs även mer på forlivochrorelse.se

För ytterligare information:

Eva Eriksson, marknadskoordinator trafikkontoret Göteborgs Stad, 0722-11 09 54

Anders Sahlberg, pressansvarig trafikkontoret Göteborgs Stad, 0728-56 54 29

Back To Top