skip to Main Content
Efterlängtat Tävlingslopp Till Centrala Göteborg

Efterlängtat tävlingslopp till centrala Göteborg

Äntligen kommer cykelloppet som ger motionären möjlighet att mäta sig mot eliten i centrala Göteborg. 2016 utvecklar Göteborgsgirot sitt arrangemang med en längre distans på 140 km. Loppet får en motionsklass samt en tävlingsklass på samma sträcka, med start och mål i centrala Göteborg.
– Det finns definitivt en stor efterfrågan från Cykelsverige att få komma till Göteborg och tävla,  säger Björn Johansson, före detta elitcyklist och olympisk bronsmedaljör i lagtempo 1988.
Loppet har en maxgräns på 2 000 deltagare det första året för att kunna säkra deltagarnas säkerhet och banans kvalitet.
– Cykelintresset är större än någonsin, men för de som vill tävla med sin racercykel i Göteborgsområdet har det inte funnits några riktigt bra alternativ på många år, säger Björn Johansson.
– Vi har hela tiden haft viljan och ambitionen att genomföra ett tävlingslopp i Göteborg och nu är vi äntligen där. Detta är möjligt tack vare det goda samarbetet med Göteborgs Stad, säger Jozo Matovac, projektledare på Göteborgsgirot.
Lär känna hela staden
Göteborgsgirot 140 km cyklas, precis som Stadsgirot 70 km, genom alla stadsdelar i Göteborg. Det ger en unik chans att lära känna hela staden för de som älskar att cykla.
– Målet är att erbjuda en bansträckning med hög kvalitet men som även bjuder in deltagarna att upptäcka delar av Göteborg som man bara hört, säger Jozo.
Göteborgsgirot genomförs för fjärde året i rad 13-15 maj 2016. På tre år har arrangemanget växt från 4 000 deltagare, till 6 000 år 2015. Som deltagare i Göteborgsgirot kan man välja att cykla stadslopp, mountainbike eller barnlopp.
Kontakt:
Sandra Krook
sandra.krook@goteborgsgirot.se
Tel: 0708 79 05 48
Back To Top