skip to Main Content
Göteborg Ur Nya Perspektiv

Göteborg ur nya perspektiv

Nu blir det enklare att cykelturista i Göteborg. Gothenburg Guides är en ny gratis-app som erbjuder guidade turer på svenska och engelska. Med sin smartphone får man en spännande upplevelse i Göteborg, lika intressant och lärorik för turister som för göteborgarna själva.

Appen består av två olika turer med ett antal stopp på vägen. För varje stopp finns en berättande text som man antingen läser själv, eller lyssnar till. Hela turen tar ett par timmar men det går bra att starta och avsluta när som helst, eller ta turen i etapper.

– I första hand har vi tagit fram appen som en del i satsningen på cykelturism men den fungerar förstås lika bra för göteborgare. Den kommer så småningom kompletteras med promenadturer, säger Jessica Blume på Göteborg & Co.

Turerna i appen är:

  • Guldkorn i Göteborg (ca 10 km). Genom de centrala delarna av staden som passerar några av de stora sevärdheterna som Slottsskogen, Feskekôrka, Poseidon och Trädgårdsföreningen. Totalt 12 stopp.
  • Längs Älven (ca 14 km). Upptäcksfärd längs båda sidor av Göta älv som spelat en viktig roll i Göteborgs historia. Turen stannar vid bland annat Röda Sten, GöteborgsOperan och Sannegårdshamnen. Totalt 15 stopp.

Läs mer om alla appar som guidar till Göteborg på: http://www.goteborg.com/appar/

Back To Top