skip to Main Content
Göteborg Vann Fint Pris

Göteborg vann fint pris

Göteborgs arbete med att förbättra för cyklisterna har än en gång prisats! Den här gången blev det vinst i den internationella tävlingen Eco-Counter International Awards 2015, för arbetet med att mäta antalet cyklister via stationer runtom i staden.

– Det är ett kvitto på att vårt uthålliga arbete ger resultat. Våra mätstationer ger ett bra och pålitligt underlag i vårt kontinuerliga arbete med att förbättra Göteborg som cykelstad, säger Monika Blixt, planeringsledare trafikmätningar, Göteborgs Stad trafikkontoret.

Fler cyklister ger nya utmaningar

Göteborg vann klassen Monitoring Award. På bilden ovan syns Malin Månsson, trafikkontoret, när hon tog emot priset tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Lena Malm (s), som tackar juryn. Prisutdelningen ägde rum den 2 juni i Nantes i Frankrike.

Detta var första året som Eco-Counter arrangerade tävlingen.

– Göteborgs första mätstation sattes upp 2011 och i dag har vi cirka 20 stycken runtom i staden. Under åren har cyklingen även ökat markant, vilket föder fler och fler utmaningar. Vinsten i Eco-Counter International Awards gör oss taggade att fortsätta kartlägga cykelutvecklingen, säger Monika Blixt.

BrevbilagaGlada och stolta representanter för Göteborgs Stads cykelfrämjande arbete: Malin Månsson, cykelplanerare på trafikkontoret, och kommunfullmäktiges ordförande Lena Malm (s).

Back To Top