skip to Main Content
Hållbar Storstad: Fler Pendelparkeringar I Torslanda Och Västra Frölunda

Hållbar storstad: Fler pendelparkeringar i Torslanda och Västra Frölunda

Göteborg får fler pendelparkeringar. Från och med i dag kan man ställa sig i parkeringshus vid Amhults Resecentrum och vid hållplatsen Radiomotet. Samtidigt byggs fler permanenta parkeringsplatser i anslutning till busshållplatserna Hällsviksvägen, Beryllgatan, Hästebäck och Billdals kyrka.

– De nya parkeringarna är ett efterlängtat tillskott som många i närområdena har frågat efter. Det är glädjande att kunna erbjuda fler möjligheten att resa hållbart genom att ställa bilen, ta bussen istället och därmed inte fastna i köer. Något som i förlängningen kommer bli en nödvändighet, då vår stad förtätas alltmer, säger Jonas Khan, trafikreglerare Färdas & Transportera, trafikkontoret, Göteborgs stad.

Göteborg växer och blir i allt snabbare takt en grönare och mer hållbar storstad. Fler och fler väljer också att resa hållbart. Att ställa bilen på pendelparkeringen vid Amhult Resecentrum i Torslanda har länge varit populärt. Pendelparkeringen har i dag 60 platser – något som många resenärer ser som för få för att möta behovet.

Kostnadsfria pendelparkeringar

Sedan en lång tid tillbaka har trafikkontoret jobbat för att kunna utöka möjligheterna till parkering för de resande i närområdet. Och nu realiseras planerna – i form av utbyggnad vid Hällsviksvägen. Här finns i dag 42 platser och man planerar att tredubbla detta antal. Utbyggnaden väntas vara klar någon gång under nästa år. Medan arbetet pågår finns nu ett flertal platser tillgängliga i parkeringshuset vid Amhults Resecentrum på adressen Postflyget 4, där staden hyr 100 platser.

– Vi har förståelse för att resenärerna inte kan vänta tills utbyggnaden är helt klar, och därför vill vi kostnadsfritt erbjuda möjligheten att ställa sig i parkeringshuset, utöver de 60 platser som redan finns. Att kombinera sin resa – ta bilen en kortare sträcka och sedan fortsätta in till stan med buss, är ett utmärkt alternativ för den som vill resa mer hållbart, säger Jonas Khan.

Stora behov i Frölunda

Det stora och omedelbara behovet av fler pendelparkeringar finns även i Västra Frölunda. Trafikkontoret planerar nya, permanenta platser vid Beryllgatan, Hästebäck samt Billdals kyrka. Men även i Västra Frölunda kan man från och med nu ställa sig på en ny pendelparkering vid Radiomotet. Trafikkontoret hyr tills vidare 39 platser som pendlare kostnadsfritt kan nyttja.

Förutom Torslanda och Västra Frölunda planerar trafikkontoret för fler utbyggnader i framtiden, bland annat vid Angereds nya resecentrum, Lilleby, Skra Bro samt vid Gunnilse. Det kan även meddelas att pendelparkeringarna Klareberg samt Olofstorp Västra färdigställdes under året och gav ca 150 nya platser i kommunen.

 

Fakta/Nya pendelparkeringar

Öppna från och med nu:
Postflyget 4: 100 platser
Radiomotet: 39 platser

Platser under utbyggnad:
Hällsviksvägen: 82 nya platser. En tredubbling av det nuvarande beståndet.
Beryllgatan: ca 100 platser
Hästebäck: ca 63 platser
Billdals kyrka: ca 16-20 platser
Lillebyvägen: ca 66 nya platser
Skra Bro: ca 200 platser
Gunnilse: ca 25 platser

Läs mer på www.forlivochrorelse.se. Här finns också vanliga frågor och svar kring pendelparkeringarna i Amhult.

För mer information, kontakta:
Jonas Khan, trafikreglerare Färdas & Transportera, trafikkontoret, 031- 368 24 31.

Förmedling av kontakter:
Alexandra Wattwil, pressansvarig, trafikkontoret, 031-368 23 09 eller 0703-70 72 09.

Back To Top