skip to Main Content
Nu Bygger Vi Mer än En Bro!

Nu bygger vi Mer än en bro!

Helgen som gick var en historisk markör. Nu är brobyggarna på plats och startskottet för bygget av Hisingsbron har gått. Bron ska stå färdig lagom Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Hisingsbron blir mer än en bro. Den är resultatet av ett av stadens viktigaste stadsutvecklingsprojekt någonsin. Hisingsbron blir en lyftbro, med en segelfri höjd på tolv meter. Eftersom den blir lägre än nuvarande Göta älvbron kommer det frigöras stora ytor på båda sidor om älven för annan byggnation.

För att fira brobygget bjöd Göteborgs stad in 400 F-5-skolbarn från olika delar av Göteborg till Göteborgsoperan i fredags. Barnen var hedersgäster och fick sällskap av lika många ”vuxna”, bland andra brobyggarna och andra entreprenörer, grannar och anställda från staden. Planen är att använda byggprojektet som en arena för kunskap och nyfikenhet och de inbjudna bjöds på fika och en första brolektion, där de fick lära sig om varför man bygger broar och hur tekniken fungerar under lättsamma former. Carl-Einar Häckner trollade och bjöd på en alternativ bandklippningsceremoni.

I lördags, den 13 maj, togs det symboliska första spadtaget för Hisingsbron framför Barken Viking vid Lilla Bommen. Många intresserade göteborgare följde kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson, som skötte spaden tillsammans med Göteborgsbarnen Jonathan och Julia.

Utställning på våning 2026
För bokningar av studiebesök på utställningen av Hisingsbron i Läppstiftet, våning 2026, vänligen kontakta hisingsbron@trafikkontoret.goteborg.se
För mer information besök Hisingsbrons hemsida.

  

  

     

  

  

  

Back To Top