skip to Main Content
Lättare än Någonsin Ta Cykeln I Göteborg

Lättare än någonsin ta cykeln i Göteborg

Det har blivit ännu smidigare cykla i Göteborg. Sajten Trafiken.nu lanserar en helt ny cykelreseplanerare som går att använda i både mobilen och surfplattan. En ny praktisk funktion är att du snabbt kan placera dig rätt på kartan med hjälp av flyttbara ikoner. Du kan också välja den resväg som passar just ditt sätt att cykla.

Hösten är igång och folk börjar cykla till jobbet igen. Säkert väljer ännu fler göteborgare att ta cykeln denna höst. Den nya reseplaneraren är perfekt för den cykelburne resenären eftersom tjänsten nu också är mobilanpassad,
För att komma igång går man in på Trafiken.nu och väljer Cykelreseplaneraren. Sitter man redan på cykeln går det lika bra att surfa in på en smartphone. Med hjälp av en av de nya sökfunktionerna kan man dra ikonerna med fingret till önskad start- och slutdestination. Vid en stationär dator använder du datormusen för att placera ikonerna.

En markering i cykelkartan berättar var du befinner dig så att du enkelt kan lokalisera dig i kartan innan du väljer din resa. Du väljer själv den typ av resväg som passar ditt cykelsätt och får upp en informationsruta om färdbeskrivning. Här visas även din resa i höjdkurvor.
Längs resvägen kan man även få information om var det finns cykelparkering, cykelserviceplatser, cykelvägar och pumpstationer. Det går även att få information om var man hittar lånecyklar från Styr & ställ, hur många cyklar som finns att tillgå vid just ett specifikt ställ eller var du hittar närmaste lånecykel.

Trafiken.nu är en trafikportal med samlad information om trafiken i göteborgsområdet. Syftet är att göra resandet så smidigt som möjligt för resenären. Bakom Trafiken.nu står Västtrafik,Trafikkontoret Göteborgs Stad och Trafikverket. Inom Trafiken.nu ryms även Skåne och Stockholm.

För mer information, kontakta:
Camilla Nordström, projektledare ITS, trafikkontroret 031-368 26 79
Eva Eriksson, marknadskoordinator, trafikkontoret, 031-368 26 64
Förmedling av kontakter:
Lena Johansson, kommunikationschef trafikkontoret 0703-43 12 55

Back To Top