skip to Main Content
Lyckad Cykeluppmuntran I Olskroken

Lyckad cykeluppmuntran i Olskroken

  • Cykel

På tisdagsmorgonen uppmuntrade trafikkontoret än en gång cyklister, som tack för att de väljer cykeln. Den här gången fick 500 morgontidiga cyklister varsin frukostpåse.

 – Vi valde Olskroken för att uppmärksamma att den nya breda pendlingscykelbanan vid Martin Anderssons gata har blivit klar. Under året har flera andra cykelbanor i området färdigställts och vi hoppas att cyklisterna är nöjda med resultatet, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator, Göteborgs Stad trafikkontoret.

Frukostpåsarna, med fralla, dryck och reflex, gick åt i rasande takt och tog slut redan vid åttatiden på morgonen. Tjugo cyklister fick ny belysning och betydligt fler passade på att få kedjan smord och däcken pumpade.

– Stadens mål är att tredubbla cyklingen till år 2025. Nu vill vi uppmuntra cyklisterna att fortsätta cykla även när det blir vinter, säger Eva Eriksson.

Cykeluppmuntran görs den här gången under den Europeiska trafikantveckan, då Göteborg och många andra europeiska städer passar på att sätta fokus på arbetet för en grönare och bättre stadsmiljö.

img_3879  img_3876

Back To Top