skip to Main Content
Nu Startar Träningsresan – Byt Bilen Mot Cykeln Och Få Hälsoeffekter

Nu startar träningsresan – Byt bilen mot cykeln och få hälsoeffekter

Den 5 maj slår en ny pop-up resebyrå upp sina dörrar på Grönsakstorget i Göteborg. Bakom satsningen står trafikkontoret, som genom att lansera kampanjen Träningsresan hoppas kunna få en och annan bilburen göteborgare att istället välja cykeln ibland.

– På 30 minuter kommer man långt. Dessutom finns det många fördelar med att ibland ta cykeln, inte minst hälsoaspekten och det vill vi nu slå ett slag för, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator på trafikkontoret i Göteborg.

Den 5 maj klockan 07.00 invigs den ambulerande pop-up resebyrån på Grönsakstorget i Göteborg. På plats försöker man fånga upp de bilburna pendlarna som parkerar i närområdet. Trafikkontoret delar också ut påsar med punka-kit, cykelkartor, dricka och den nya resebroschyren ”Träningsresan”. I broschyren kan man få tips på vart du kan cykla i staden och olika sevärdheter som finns att upptäcka. Det finns också en karta över pendelcykelnätet i Göteborg där det är möjligt att cykla året runt eftersom de hålls halkfria.

– Förutom en grönare och renare stad så är ju cykling en utmärkt vardagsmotion för alla som vill hålla kroppen i trim. Med den här kampanjen vill vi uppmuntra alla bilister att tänka över sitt resande och kanske byta transportsätt då och då, säger Eva Eriksson.

Pop-up resebyrån finns uppställd:

• Grönsakstorget, 5 maj klockan 07.00 – 09.00
• Kungstorget, 5 maj klockan 15.00 – 17.30
• Heden, korsningen Södravägen/Engelbrektsgatan, 6 maj klockan 07.00–09.30

För mer information, kontakta:
Eva Eriksson, markandskoordinator, trafikkontoret 031-368 26 64

Förmedling av kontakter:
Lena Johansson, informationschef Göteborgs Stad trafikkontoret 0703-43 12 55

Back To Top