skip to Main Content
Nytt Gångstråk I Centralenområdet Underlättar Under Byggtiden

Nytt gångstråk i Centralenområdet underlättar under byggtiden

Promenera eller cykla lätt och smidigt från Centralen till Lilla Bommen och Gullbergsvass under byggtider. Nu står ett pilotstråk klart, som ger en bild av hur området kan utvecklas under de kommande åren. Den 3 juni klockan 8.30 blir det invigning med orkestermusik och information längs promenadvägen. Dessutom bjuder vi på frukost. Välkommen!

– Med stråket vill vi visa hur en levande stad kan växa fram i Centralenområdet, med en blandning av bostäder, butiker, restauranger och kontor. Det här pilotstråket vågar vi påstå är unikt i sitt slag, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator vid trafikkontoret i Göteborgs Stad.

Göteborg växer så det knakar och utvecklas i rekordfart till en grön och nära storstad. Under de kommande åren kommer det att byggas en hel del i staden. Just nu är byggandet exempelvis i full gång runt Centralen, Lilla Bommen och Gullbergsvass. När det byggs kan det blir rörigt på sina ställen – och därför vill Göteborgs Stad med det nya stråket underlätta och samtidigt göra fint för göteborgarna även under byggtiden. Pilotstråket har tagits fram i samarbete med Jernhusen och projekten Västlänken, E45 Lilla Bommen-Marieholm och Hisingsbron.

– Syftet med det nya stråket är att det ska vara tydligt, enkelt och tryggt att ta sig genom området från Centralstationen ner till alla de arbetsplatser som finns i och runt Lilla Bommen och Gullbergsvass, säger Eva Eriksson.

Invigningen sker vid Nils Ericsonterminalens norra utgång där Bo Larsson, projektledare Västlänken, Jenny Röström, biträdande projektledare E45 Lilla Bommen-Marieholm, och Stefan Eglinger, trafikdirektör, trafikkontoret Göteborgs Stad, klipper bandet. Efter ceremonin går det att promenera längs stråket och trafikkontoret informerar om vad som händer och visualiserar hur det kommer att se ut i området när byggandet är klart.

Vad?
Invigning av det nya gångstråket från Centralen till Gullbergsvass och Lilla Bommen. Syftet med stråket är att underlätta för gående och cyklister under byggtider. Vi firar med orkestermusik och bjuder alla på frukost.

Var?
Bandet klipps vid Nils Ericsonterminalens norra utgång. Därefter kan man promenera längs med stråket ner till Gullbergsvass och Lilla Bommen.

När?
Den 3 juni klockan 8.30. Frukost serveras från klockan 7.30.

Varmt välkommen!

 

För mer information, kontakta:
Eva Eriksson, marknadskoordinator, trafikkontoret: 031-368 26 64.

Förmedling av kontakter:
Alexandra Wattwil, pressansvarig, trafikkontoret: 031-368 23 09 eller 0703-70 72 09.

Back To Top