skip to Main Content
Pressinbjudan: Välkommen Till Invigning Av Göteborgs Första Lådcykelpool

Pressinbjudan: Välkommen till invigning av Göteborgs första lådcykelpool

Den 29 september invigs Göteborgs första lådcykelpool. Boende i Kvillebäcken på Hisingen kommer ges möjlighet att låna en eldriven lådcykel för att snabbt och enkelt lösa kortare transporter – utan bilen. Initiativet är ett pilotprojekt för att utvärdera hur en lådcykelpool kan vara en del i att möta mobilitetsbehovet hos de boende i en tät stadsbebyggelse.

Cykelpoolen ligger i korsningen mellan Gamla Tuvevägen och Långängen. I poolen kommer det att finnas sex eldrivna lådcyklar att hyra för de boende i området. Cyklarna bokas via appen Linka Go och kommer att kosta 20 kronor per påbörjad timme.

Plats: Korsningen Gamla Tuvevägen/Långängen

Tid: Lördag 29 september, klockan 13.00-15.00

Uthyrningen av de eldrivna lådcyklarna är ett pilotprojekt som Parkering Göteborg gör i samarbete med Kvillebäckens konsortium, Älvstranden Utveckling, Trafikkontoret och Stadsbyggnadskontoret.

På plats vid invigningen finns företrädare för Parkering Göteborg och övriga samarbetspartners. Under invigningsdagen finns även Cykelpoolen på plats som visar hur uthyrningen av lådcyklarna går till och närvarande får chans att provcykla de tre olika modellerna. Det kommer även finnas flera aktiviteter för både stora och små.

För frågor kontakta Jonas Eriksson, Press- & Medieansvarig 031-774 37 05 | 0736-66 06 01 | jonas.eriksson@p-bolaget.goteborg.se

Back To Top