skip to Main Content
Säkraste Vårtecknet är Här!

Säkraste vårtecknet är här!

Nu är det vår – Styr & Ställ-cyklarna är tillbaka! De har varit efterlängtade av många göteborgare under årets två ruggigaste månader, men nu trotsar vi eventuella återfall av vinter och ställer ut lånecyklarna igen.

Nya Styr & Ställ-stationer byggs i år och det pågår ett arbete med att utvidga de hårdast belastade stationerna, för att så långt som möjligt undvika att våra cyklister ska behöva trampa runt och leta efter en ledig ställplats.
En tydlig trend från förra året är att antalet cykelresor med Styr & Ställ ökar snabbare än antalet användare, vilket betyder att de som lånar en cykel gör det allt oftare.

– Det indikerar att många ser Styr & Ställ som ett långsiktigt alternativ till att exempelvis ta sig till och från jobbet, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator på Göteborgs stad Trafikkontoret.
Hon gläds över att stadens ambition att öka det hållbara resandet nu faktiskt blir verklighet.
Sedan starten 2010 har antalet cykelutlån via Styr & Ställ ökat för varje år. Under förra året ökade utlåningen av cyklar med 59 procent.
– Gensvaret från göteborgarna är enormt glädjande, säger Eva Eriksson.

Fakta: Nyheter 2015
Nya Styr & Ställ-stationer är planerade bland annat stationer vid Chalmers södra, Masthuggstorget, Värmlandsgatan–Tredje Långgatan och Värmlandsgatan/Masthamnsgatan.

Fakta: Om Styr & Ställ
Styr & Ställ är Göteborgs stads lånecykelsystem, som riktar sig till den som vill ta sig runt i Göteborgs innerstad enkelt och smidigt eller välja en mer miljövänlig form av transport.
 Det finns 60 stationer och 1 000 cyklar spridda i centrum och varje station har minst 20 cykelställ.
 Styr & Ställ har öppet sju dagar i veckan, dygnet runt.

Back To Top