skip to Main Content
Säsongspremiär För Styr & Ställ – Fler Stationer I Masthugget Under året

Säsongspremiär för Styr & Ställ – fler stationer i Masthugget under året

På söndag 1 mars öppnar stadens populära cykellånesystem Styr & Ställ. Under förra året ökade utlåningen av cyklar med 59 procent. I år öppnar nya stationer i bland annat Masthugget.

– Gensvaret från göteborgarna är enormt glädjande. Vi har även påbörjat ett arbete med att utöka hårt belastade, befintliga stationer där det är möjligt, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator, Göteborgs Stad Trafikkontoret.

Styr & Ställ är öppet tio månader om året, från 1 mars till 31 december. Sedan starten för snart fem år sedan har nästan 1,5 miljon lånecykelresor genomförts på stadens gator. Ett säsongskort kostar sedan förra året 75 kronor i månaden, en prissänkning från 125 kronor.

En tydlig trend från förra året är att antalet cykelresor med Styr & Ställ ökar snabbare än antalet användare, vilket betyder att de som lånar en cykel gör det allt oftare.

– Det indikerar att många ser Styr & Ställ som ett långsiktigt alternativ till att exempelvis ta sig till och från jobbet. Det visar att stadens målsättning, att öka det hållbara resandet, faktiskt omsätts till verklighet, säger Eva Eriksson.

Nyheter 2015
• Nya Styr & Ställ-stationer är planerade bland annat stationer vid Chalmers södra, Masthuggstorget, Värmlandsgatan–Tredje Långgatan och Värmlandsgatan/Masthamnsgatan.

Om Styr & Ställ

• Styr & Ställ är Göteborgs Stads lånecykelsystem som riktar sig till den som vill ta sig runt i Göteborgs innerstad enkelt och smidigt eller välja en mer miljövänlig form av transport.
Det finns 60 stationer och 1000 cyklar spridda i centrum och varje station har minst 20 cykelställ.
Styr & Ställ har öppet sju dagar i veckan, dygnet runt.

För mer information, kontakta:
Eva Eriksson, marknadskoordinator, trafikkontoret 031-368 26 64
Förmedling av kontakter:
Lena Johansson, kommunikationschef, trafikkontoret 0703-43 12 55

Back To Top