skip to Main Content
Dags Att Ställa Om Till Elfordon? Vi Ger Dig Kostnadsfri Hjälp.

Dags att ställa om till elfordon? Vi ger dig kostnadsfri hjälp.

Visionen är att godstransporterna i Göteborg ska vara klimatneutrala. För att lyckas behöver vi bli fler som jobbar mot samma mål. Nu hoppas vi att du vill göra oss sällskap.

Elmotorer är energieffektiva och släpper inte ut hälsoskadliga ämnen, använder man dessutom grön el blir transporterna så gott som klimatneutrala. Eftersom Elfordon också är bullerfria passar de särskilt bra i täta stadsmiljöer.

Vi vänder oss till dig som driver verksamhet i Göteborg, levererar varor eller utför servicetjänster. Vi fokuserar på fyra olika målgrupper:
– Ni som vill byta fossila fordon till något nytt, eldrivet
– Ni som vill dela fordon med andra i närområdet
– Ni som vill anlita åkeri med eldrivna fordon istället för att köra själv
– Ni som kan tänka er att ersätta lastbil med lastcykel

Trafikkontoret erbjuder dig kostnadsfri hjälp att utforma en elfordonslösning som matchar dig och ditt företags behov och ger bästa möjliga totalekonomi. Vi marknadsför ditt företags insatser för miljön och hjälper till att söka investeringsstöd för inköp av elfordon. Dessutom erbjuder vi möjligheter att utbyta kunskap och erfarenheter med andra intresserade, fordonsleverantörer och elbilsägare.

Läs mer här.

Vanliga frågor

Eldrift kombinerar hög energieffektivitet(mer än dubbel så hög som bensin- och dieselmotorer) med nollutsläpp av hälsoskadliga ämnen. Med grön el blir transporterna så gott som klimatneutrala. Elfordon är bullerfria och passar därför bra i täta stadsmiljöer med många boende och besökare.

Elfordon kostar generellt lite mer i inköp än bensin- och dieseldrivna bilar. I gengäld är driftskostnaderna betydligt lägre. Drivmedelskostnaden är exempelvis 70-80 % lägre, och service och underhåll begränsar sig till i huvudsak bromsar och däck.

Elfordon fungerar bra för transportbehov på upp till 150 kilometer per dag, och laddning kan ske via ett vanligt eluttag på natten. Med hjälp av snabbladdare, som finns på ett antal platser runt om i Göteborg (och som byggs ut löpande), kan fordon laddas till 80 % på bara en halvtimme.

Elfordon kan användas och anpassas till olika typer av uppgifter och det finns ett flertal olika modeller att välja på, allt från mindre arbetsfordon till större skåpbilar.

Intresseanmälan

Elektrifierade godstransporter intresseanmälan
För att välja flera, håll nere Ctrl (PC) eller Cmd (Mac)
(med transporter menas transporter av personal, verktyg, material, varor etc.)

Genom att lämna dina personuppgifter via formuläret samtycker du till att trafikkontoret får behandla dina uppgifter. Vi hanterar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen och Göteborgs stads riktlinjer. Läs mer om hur staden behandlar dina personuppgifter.

Skickar
Back To Top