skip to Main Content
Styr & Ställ är Tillbaka Igen!

Styr & Ställ är tillbaka igen!

Nu är det vår – Styr & Ställ-cyklarna är tillbaka! De är lika efterlängtade som årets första tussilago, men ta de lugnt i svängarna: Än kan vintern göra sig påmind och det dröjer ytterligare ett tag innan allt grus är bortsopat från cykelbanorna.

Styr & Ställ är populärt bland göteborgarna. Numera ökar antalet cykelresor snabbare än antalet användare, vilket betyder att de som lånar cykel gör det allt oftare.

Styr & Ställ är öppet tio månader om året, från 1 mars till 31 december. Sedan starten för fem år sedan har drygt 1,5 miljon lånecykelresor genomförts på stadens gator. Ett säsongskort kostar 75 kronor om året. Det går också att ladda sitt Västtrafik-kort med ett säsongsabonnemang.

Med lånecyklarna är det lätt att kombinera sitt hållbara resande, och ta cykeln en sträcka och sedan kanske buss eller spårvagn en annan.

Vårtecken

Utöver med Styr & Ställ-cyklarna kan trafikkontoret bjuda på ytterligare ett säkert vårtecken i mars: Inom några veckor börjar vi sopa bort all grus från cykelbanor, trottoarer och andra ytor. Senast den sista april ska allt grus och flis vara borta, men de flesta år är vi klara tidigare än så.

 

Nyheter under 2016

  • Ny station planerad vid Stenpiren.
  • Ca 300 nya parkeringsställ på befintliga stationer runtom i staden.
  • I slutet av förra säsongen byggdes stationerna Olof Palmes plats och Svingeln.
Fakta: Styr & Ställ
Styr & Ställ har 67 stationer och 1 000 cyklar spridda i centrum. Styr & Ställ har funnits i Göteborg sedan 2010. En komplett lista över stationerna i staden finns på Styr & Ställs hemsida (http://www.goteborgbikes.se/Stationer). I appen Cykelstaden (finns för både iPhone och Android) kan du bland annat få realtidsinformation om cyklarna och se var stationerna ligger.
Back To Top