skip to Main Content
Styr & Ställ är Tillbaka

Styr & Ställ är tillbaka

Vädret till trots – nu är ett säkert vårtecken här! Styr & Ställ-cyklarna är färdigservade och tillbaka på Göteborgs gator från och med i dag.

Det är åttonde året Styr & Ställ-cyklarna finns i Göteborg, och användningen har ökat hela tiden. De 1 000 lånecyklarna uppskattas av såväl göteborgare som turister.

Enligt en webbenkät, som skickades till alla med säsongskort, använder 10 procent Styr & Ställ dagligen. 38 procent cyklar på lånecykel några gånger i veckan, och 37 procent gör det några gånger i månaden.

Det blir inga direkta nyheter för användarna vid säsongsstarten 2017. Priset är detsamma och de två nya stationer som planeras kommer först lite senare i år. Staden undersöker platser i Gårda och Gullbergsvass.

En utökad cykelstation planeras vid Åkareplatsen bakom Posthotellet, där en ny bussterminal ska byggas.

Styr & Ställ-avtalet går ut 2020 och Trafikkontoret förbereder just nu för upphandling. Det blir helt nya förutsättningar och möjligheten finns till exempel att lånecyklarna sprids mer över ett större område i staden.

– Fjärde generationens cyklar som finns på marknaden nu har det smarta i själva cykeln. Det går alltså att låna cykeln utan att gå via en terminal. Det ger också möjlighet att följa upp data på ett bra sätt eftersom varje cykel är utrustad med GPS. Målsättningen är att vi ska göra något ännu bättre av Styr & Ställ med den nya upphandlingen, säger Sara Boije af Gennäs, projektledare för Styr & Ställ, till Vårt Göteborg.

Back To Top