skip to Main Content
Tack Till Alla Som Cyklar Och Går!

Tack till alla som cyklar och går!

PRESSINBJUDAN:

Trafikkontoret fortsätter traditionen med att tacka alla dem som väljer att gå eller cykla istället för att ta bilen. På morgonen tisdagen den 20 september får alla som passerar Olskroken en speciell uppmuntranspåse med frukost.

– Vi har valt den här platsen bland annat för att uppmärksamma att den nya breda pendlingscykelbanan vid Martin Anderssons gata har blivit klar. Under året har flera andra cykelbanor i området blivit klara och vi hoppas att cyklisterna är nöjda med resultatet, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator, Göteborgs Stad trafikkontoret.

I frukostpåsen finns en fralla, dryck och en reflex. För den som har tid att stanna till erbjuds smörjning av kedjan och pumpning av däcken. Den som är riktigt tidigt ute och saknar fungerande belysning till sin cykel kan ha turen att få ny cykelbelysning också.

– Stadens mål är att tredubbla cyklingen till år 2025. Att finnas på plats och heja på alla som cyklar eller går har visat sig vara väldigt uppskattat. Nu vill vi också passa på att uppmuntra cyklisterna som passerar Olskroken att fortsätta cykla även när det blir vinter, säger Eva Eriksson.

Cykeluppmuntran görs den här gången under den Europeiska trafikantveckan, då Göteborg och många andra europeiska städer passar på att sätta fokus på arbetet för en grönare och bättre stadsmiljö.

Välkommen att besöka oss under morgonen!

Var? Vid Olskrokens parkeringshus.
När? Tisdagen 20 september klockan 6.30-8.30

För mer information, kontakta:
Eva Eriksson, marknadskoordinator, trafikkontoret
031-368 26 64

Förmedling av kontakter:
Alexandra Wattwil, pressansvarig, trafikkontoret
031-368 23 09 eller 0703-70 72 09

Back To Top