skip to Main Content
Tack Till Alla Som Cyklar Och Går!

Tack till alla som cyklar och går!

PRESSINBJUDAN

Trafikkontoret fortsätter traditionen att rikta ett tack till alla som väljer att gå eller cykla i stället för att ta bilen. På morgonen tisdagen den 20 oktober får alla som passerar Lindholmsallén på Hisingen en speciell uppmuntranspåse med frukost.
– Stadens mål är att tredubbla cyklingen till år 2025. Att finnas på plats och heja på alla som cyklar eller går har visat sig vara väldigt uppskattat. Samtidigt är det ett utmärkt sätt att bjuda in till dialog, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator, Göteborgs Stad trafikkontoret.

Under morgonen kan den cykelburne passa på att få kedjan smörjd. Trafikkontoret ger även ny, fungerande cykelbelysning till den som saknar och ombesörjer batteribyte för den som behöver det. Den som har tid att stanna till en längre stund kan även ta chansen att prata med trafikkontoret om vad TQ är och varför det är viktigt med samspel i trafiken.

– Trafikkontoret kan göra en hel del genom att bygga infrastruktur som underlättar för trafikanterna och samspelet – men vi kan inte göra allt. Vi behöver tänka på att vi är många i staden som interagerar. Att visa TQ – eller trafikintelligens – kan vara något så enkelt som att ta ögonkontakt med sina medtrafikanter innan man till exempel passerar ett övergångsställe. Det är viktigt att tänka på även när man är stressad och på väg till jobbet på morgonen, säger Eva Eriksson.

På trafikkontorets webbplats forlivochrorelse.se finns mer information om TQ och filmer om olika ”typer” i trafiken.

Välkommen att besöka oss under morgonen!
Plats: Lindholmsallén, längst söderut precis vid rondellen.
Tid: Tisdagen 20 oktober klockan 6.30-8.30

För mer information, kontakta:
Eva Eriksson, marknadskoordinator, trafikkontoret, 031-368 26 64

Förmedling av kontakter:
Alexandra Wattwil, pressansvarig, trafikkontoret, 031-368 23 09, eller 0703-70 72 09

Back To Top