skip to Main Content
Trafikkontoret Deltog I Chalmers Cykeldag

Trafikkontoret deltog i Chalmers cykeldag

Onsdagen den 22 april gick årets första cykeldag på Chalmers av stapeln och trafikkontoret var naturligtvis på plats och berättade om appen Cykelstaden, cykelkartan och om TQ – att visa hänsyn i trafiken.

Cykeldagarna har anordnats i flera år och syftar till att uppmuntra anställda och studenter att cykla till och från arbetsplatsen, för en bättre hälsa och miljö. Kampanjerna arrangeras i samarbete med studentföreningen Chalmers students for Sustainability, som bland annat delar ut begagnade cyklar till behövande studenter.

Det vackra vårvädret bidrog till att göra cykeldagen extra lyckad. Många studenter tog tillfället i akt att besöka Cykelköket, vars avgiftsfria gör-det-själv-verkstad gjorde en tillfällig utflykt till Chalmers dagen till ära.

DSCN0213x

Felrapportering med appen Cykelstaden

För trafikkontorets del var det extra roligt att så många passade på att ladda ner appen Cykelstaden. Appen är framtagen för att underlätta vardagen för cykelburna göteborgare. Den visar vägen till cykelpumpar, lånecyklar och säkra parkeringar. Dessutom har appen en smart felanmälningsfunktion, där cyklister kan rapportera hinder och skador direkt. Då kan fel åtgärdas mycket snabbare än om trafikkontorets egen personal ska upptäcka och rapportera dem vid vanlig tillsyn av cykelbanor. Så, om du inte har laddat ner appen än, gör det i dag! Tillsammans kan vi skapa en ännu bättre och säkrare stad att cykla i!

 

DSCN0215xx DSCN0217x DSCN0219x DSCN0221x DSCN0223x DSCN0208x

Back To Top