skip to Main Content
Trafikkontoret Tackade Cyklister Och Gående

Trafikkontoret tackade cyklister och gående

Hur visar man sin uppskattning till alla som väljer bort bilen för att i stället cykla eller gå till jobbet? Trafikkontoret i Göteborg ger sig ut i gryningen och delar ut frukostpåsar, pumpar däck och smörjer kedjor. Det är vårt sätt att säga tack för att ni bidrar till en grönare och skönare stad.

Vinden piskade regnet över Redbergsplatsen när personalen från trafikkontoret packade upp skyltar, flaggor, frukostpåsar och verktyg i ottan, onsdagen den 29 oktober. Om det är någon gång Göteborgs cyklister och gångtrafikanter ska uppmuntras så är det just en sådan här mörk och blöt morgon.
Trafikkontoret gör den här typen av satsning tre, fyra gånger per år. Den som har tid att stanna till en längre stund kan även ta chansen att prata med trafikkontoret om TQ och om appen Cykelstaden, där man bland annat kan rapportera skador på cykelbanor och ta reda på smidigaste vägen att cykla.
Över huvud taget vill personalen på trafikkontoret få in synpunkter och idéer. Trots ruskvädret under onsdagsmorgonen var det många engagerade cyklister och gående som passade på att dela med sig av sina åsikter om bland annat trafiksäkerhet.
– Vi behöver ha stort tålamod och visa förståelse i trafiken. En färsk undersökning som vi gjorde i våras visar att alla tycker att de visar mer hänsyn än de får tillbaka. Att följa trafikreglerna är en del av lösningen. Men det behövs något annat också. Vi kan kalla det TQ. Precis som med EQ handlar det om att lära sig se saker från andra hållet, att förstå hur andra tänker i olika trafiksituationer, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator på trafikkontoret, Göteborgs Stad.

Back To Top