skip to Main Content
Välkommen Till Nya Odinsplatsen – En Grön Oas Mitt I Stan

Välkommen till nya Odinsplatsen – en grön oas mitt i stan

Nu våras det för Odinsplatsen. Varmt välkommen till invigningen söndagen 7 juni kl. 12. Vi firar med pompa och ståt, fanfarer och bandklippning, musik och tal av arkitekt Björn Lindgren.

– Nya Odinsplatsen har växt fram under våren och nu är det äntligen dags att inviga den. Omvandlingen är ett led i att göra Göteborg till en ännu grönare och mer nära storstad och en del i vår miljösatsning för området, säger Lena Törnros, projektledare, trafikkontoret Göteborgs Stad.

Området strax öster om Centralstationen har under de senaste åren genomgått en betydande förvandling. Butiker har dykt upp längs med Friggagatan och Odinsgatan. Nya bostadshus har byggts. Nu är det dags för den senaste i raden av förbättringar för de boende i området men också för övriga göteborgare. Odinsplatsen öppnar upp stråket mellan Centralen och Svingeln som en grön oas och en trevlig minipark för alla åldrar. Här finns träd, bänkar och belyst fontän som inbjuder till vattenlek. Ombyggnaden har pågått sedan 1 maj i år.

– Vi hoppas och tror att detta ska leda till en bättre boendemiljö och en trivsam atmosfär även för övriga göteborgare. Vi har även byggt ut cykelbanorna så de knyts ihop med Olskrokens banor, säger Lena Törnros.

 

Hålltider under invigningen den 7 juni:

11.30 Mässingsorkester marscherar Folkungagatan och allén fram mot Odinsplatsen där man ställer upp sig och fortsätter att spela fram till kl. 12.00.

12.00 Arkitekt Björn Lindgren talar och berättar om bakgrunden till projektet.

12.15 Fanfarer och bandklippning.

12.20 Magnus Johansson, trumpetare, underhåller i ca 20 min.

Var: Odinsplatsen

När: Söndagen 7 juni kl. 12.00

Varmt välkommen!

Odin

För mer information, kontakta:
Lena Törnros, projektledare, trafikkontoret, 031- 368 26 14

Förmedling av kontakter:

Eva Eriksson, marknadskoordinator, trafikkontoret, 031-368 26 64

Se inbjudan som pdf.

Back To Top