skip to Main Content
Vem är Cykelvänligast I Sta’n?

Vem är cykelvänligast i sta’n?

Traditionen att utse Göteborgs mest cykelvänliga arbetsplats fortsätter. Välkommen till prisceremonin i Bältesspännarparken den 19 september klockan 12.00 – där trafikkontoret även bjuder in till fler aktiviteter som hyllar varierat resande. Passa på att prova en elcykel, testa ditt TQ eller provgå en miniatyrversion av Hisingsbron.

– Tävlingen bara växer och är ett kvitto på att det blir allt viktigare för arbetsgivare att göra det lätt för medarbetarna att ta cykeln till jobbet. Något som naturligtvis är väldigt positivt då målet är att öka cyklandet i Göteborg med 300 procent till 2020, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator, Göteborgs Stad trafikkontoret.
Kommunalråd Johan Nyhus, med ansvar för trafikfrågor och infrastruktur, är prisutdelare. Förutom Årets cykelvänligaste arbetsplats koras även Årets rookie och Årets cykelidé.

Europeiska trafikantveckan
Prisceremonin i Bältesspännarparken pågår samtidigt som den Europeiska trafikantveckan, då många städer i Europa samtidigt engagerar sig för en grönare och bättre stadsmiljö.
Trafikkontoret har flera aktiviteter i parken under lördagen och alla är välkomna dit för att få veta mer om hur staden jobbar med hållbart och varierat resande. Testa bland annat ditt TQ (konsten att förstå hur ditt trafikbeteende påverkar andra), stilla din nyfikenhet kring elfordon och åk Tesla-taxi eller prova en elcykel. Det går även att provgå en miniatyrversion av den framtida Hisingsbron.
Läs mer på www.forlivochrorelse.se.
Läs mer om Cykelvänlig arbetsplats på www.cykelvanlig.se.

Vad? Prisutdelning för Cykelvänlig arbetsplats.
Var? Bältesspännarparken
När? Lördagen 19 september, klockan 12.00. (Trafikkontorets aktiviteter pågår mellan klockan 10.30 och 15.00)

Varmt välkommen!

För mer information, kontakta:
Eva Eriksson, marknadskoordinator, trafikkontoret, 031-368 26 64

För förmedling av kontakter:
Alexandra Wattwil, pressansvarig, trafikkontoret, 031-368 23 09 eller 0703-70 72 09

Back To Top