skip to Main Content
Vi Har En Vinnare! – Välkommen Till Prisutdelningen För Cykelvänlig Arbetsplats 2014

Vi har en vinnare! – välkommen till prisutdelningen för Cykelvänlig arbetsplats 2014

I år deltog 151 arbetsplatser med över 50 000 medarbetare sammantaget. Nu blir en av arbetsplatserna Göteborgs cykelvänligaste. Prisceremonin sker i Bältesspännarparken den 20 september kl. 12.00 – där även fler aktiviteter pågår under dagen.

– Det är rekordmånga deltagare. Syftet med tävlingen är att uppmuntra fler arbetsgivare att göra det lätt för medarbetarna att ta cykeln till jobbet. Det är roligt att se så många haka på utmaningen, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator, Göteborgs Stad Trafikkontoret.
Kommunalråd Johan Nyhus, med ansvar för trafikfrågor och infrastruktur, är prisutdelare. Förutom Årets cykelvänligaste arbetsplats koras även Årets rookie och Årets cykelidé. Årets rookie går till en av de nyanmälda arbetsplatserna för i år.

Cykelvänlig arbetsplats startade 2013 och årets omgång har pågått sedan februari.
Tävlingen är öppen för alla arbetsplatser i Göteborg med minst 10 medarbetare. Vinnare koras i klasserna Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets cykelidé och Årets rookie. Övriga deltagande arbetsplatser får, beroende på hur cykelvänliga de är, en utmärkelse med en till tre stjärnor enligt en särskild certifiering. Det kostar ingenting att vara med och alla som deltar och lyckas bli certifierade får en emaljskylt att sätta upp väggen. En jury med representanter från näringslivet och Göteborgs Stad bedömer deltagarnas insatser och korar vinnarna.

Förra årets cykelvänligaste arbetsplats, Norconsult, nådde upp till tre stjärnor och erbjöd bland annat sina medarbetare tillgång till dusch, skåp och cykelpump på jobbet.
Göteborgs Stad Miljöförvaltningen stod för förra årets cykelidé: tillgång till handdukar och tvål på arbetsplatsen efter cykelturen till jobbet.

Prisceremonin i Bältesspännarparken pågår samtidigt som Europeiska trafikantveckan då många städer i Europa samtidigt engagerar sig för en grönare och bättre stadsmiljö. Trafikkontoret har även fler aktiviteter i parken under lördagen och alla är välkomna att komma dit för att skaffa sig mer kunskap om hur staden jobbar för att fler ska prova fler alternativa sätt att resa. Bältesspännarparken är även perfekt för en picknick i det fria. Läs mer på www.förlivochrörelse.se.

Man kan även passa på att besöka trafikkontorets cykelhus där man kan lätta sitt cykelhjärta och lämna förslag på förändringar i trafiken för att underlätta för cyklister. Läs mer på www.forslagsladan.nu.

Läs även mer om Cykelvänlig arbetsplats på www.cykelvanlig.se.
Vad? Prisutdelning för Cykelvänlig arbetsplats
Var? Bältesspännarparken
När? Lördagen 20 september, kl. 12.00.

Varmt välkomna!

För mer information, kontakta:

Eva Eriksson, marknadskoordinator, Göteborgs Stad Trafikkontoret, 031-368 26 64
Lena Johansson, informationschef Göteborgs Stad Trafikkontoret 0703-43 12 55

Back To Top