skip to Main Content
Vintercykling Med Löften Om Snöröjning

Vintercykling med löften om snöröjning

  • Cykel

På onsdagen bjöds det på snöfall och fika på Vasagatans cykelbana utanför Röhsska museet.
– Vi vill att fler ska cykla på vintern, så därför bjöd vi på ett smakprov på vinterväglag på cykelbanan, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator på trafikkontoret.

Under vintermånaderna cyklar ungefär 60 procent färre i Göteborg, jämfört med på sommaren. För att uppmuntra fler att välja cykeln året om bjöd trafikkontoret i Göteborg på snöfall över Vasagatans cykelbana utanför Röhsska museet i onsdags. Det överraskande vintervädret lockade fram glada miner och många passade på att ta en fika och diskutera cykelförhållanden med trafikkontorets personal.

– Många undrar om det verkligen går att cykla på vintern, så nu fanns vi på plats för att svara på frågor om vad vi gör för att det ska gå att ta sig fram på cykelbanorna, säger Eva Eriksson.

Cykel är ett prioriterat trafikslag och det gäller även vid snö och halka. Göteborgs Stad lovar att snöröjningen och halkbekämpningen av cykelbanorna ska vara igång senast när snön ligger mellan två och tre centimeter djup och att arbetet ska vara färdigt inom sex timmar efter att snöfallet har upphört.

Läs mer om hur du blir en framgångsrik vintercyklist här.

Mer information om vintercykling i Göteborg hittar du här: vintercyklist_flyer

img_4700  img_4706  img_4707

vintercykling-01  unspecified-1

Back To Top