skip to Main Content
Vintercyklister Uppmuntras Av Trafikkontoret

Vintercyklister uppmuntras av trafikkontoret

Göteborgs alla tappra vintercyklister är värda en uppmuntran. Enligt senaste mätningarna har cyklandet ökat med ca 22 procent 2013. Det tycker vi är bra och delar, den 22 januari, ut varm dryck och frallor samt erbjuder luft till dåligt pumpade däck, reflexer och svarar på frågor på Skeppsbron och vid Götaälvbron.

– Många göteborgare är året-runt-cyklister och vi vill uppmuntra dem att fortsätta vara det. Nu när vintern gjort entré på allvar i Göteborg känns det också extra viktigt att informera om hur man cyklar säkert i stan. Allt är ett led i hur vi tillsammans kan göra Göteborg till en bättre cykelstad, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator, Göteborgs Stad Trafikkontoret.

Trafikkontoret står redo på Skeppsbron klockan 7.00- ca 9.00 på morgonen den 22 januari, och förflyttar sig sedan till Göta älvbron, vid uppfarten mot Hisingen, vid 15.30 eftermiddagen. För dem som cyklar förbi Skeppsbron serveras varm choklad och fralla, medan eftermiddagscyklisterna bjuds på kaffe och fralla. Cykelservicen består bland annat av pumpning av däck och batteribyte i cykelljus. De som inte har några cykelljus överhuvudtaget får detta monterat på plats. Dessutom får alla en reflex för att synas extra väl i vintermörkret.

Under våren 2013 genomförde trafikkontoreten liknande aktivitet på Vasagatan i centrala staden. Cyklisterna uppmuntrades genom en så kallad uppskattningsportal. De som cyklade förbi fick något ätbart för att de just cyklade och inte tog bilen. Aktiviteten blev väldigt omtyckt.

– Cyklingen ökar i Göteborg och det är vi naturligtvis väldigt glada för. Vi fortsätter därför att uppmuntra våra cyklister även på vintern, samtidigt som vi påminner dem att ta det extra försiktigt där ute, säger Eva Eriksson.

Tid och plats:
Onsdagen 22 januari 2014
Kl. 6.30 – ca 9.00 Skeppsbron, vid Casinot.
Kl. 15.30 – ca 17.30 Göta älvbron, vid uppfarten mot Hisingen.

Back To Top