skip to Main Content
Vintern Kommer Till Vasagatan På Onsdag – Fram Med Cykeln!

Vintern kommer till Vasagatan på onsdag – fram med cykeln!

  • Cykel

Göteborgs stad trafikkontoret bjuder in alla cyklister att testa vintercykling i realistiskt snöoväder på onsdag 16 november.
Dessutom bjuds det på varm dryck och doughnuts.

Vi fattar att du redan känner till fördelarna med att cykla. Med onsdagens vintercykelevent vill vi uppmuntra ännu fler att cykla året runt. Som vintercyklist fortsätter du träna, du är snäll mot plånboken och sparar miljön.

I gengäld lovar vi att snöröjningen av cykelbanorna ska vara igång senast när snön ligger 2–3 cm djup och att arbetet ska vara färdigt inom sex timmar efter att snöfallet har upphört. För att motverka halkan så behandlas cykelbanorna på tre olika sätt – de borstas och saltas med saltlake, plogas och får både flis och salt, samt plogas och enbart flisas – allt för att spara miljön. Även detta ska vara färdigt inom sex timmar.

Det du kan göra själv för att få bättre väggrepp är att skaffa dubbdäck. Tänk på att de helst bör rulla några mil på barmark för att dubbarna ska ”sätta sig”, så det är inte fel att byta nya däck ett tag innan det blir riktigt kallt.

Välkommen till vårt vinterlandskap på Vasagatan, mitt för Röhsska museet, på onsdag kl 07.00–17.00. Hoppas vi ses!

tk_vintercyklist_flyer_a6_webb   tk_vintercyklist_flyer_a6_webb2

vintercyklist_flyer

Back To Top