Infraröd bastu eller bastufilt för psoriasis?

Infraröd bastu för eksem och psoriasis?

Eksem och psoriasis är två hudsjukdomar som ofta gör huden varm, kliande och smärtsam. Det är ingen överraskning att detta för de flesta patienter innebär ett fall i självförtroende och självkänsla. 15 % av den australiensiska befolkningen lider enbart av effekterna av eksem. Tyvärr finns det inget botemedel. Men infraröd bastu erbjuder en lovande lösning för att hantera dessa symtom och minska den fysiska och känslomässiga avgiften.

Infraröd bastu ger ett icke-invasivt, avslappnande och uppfriskande tillvägagångssätt för att lindra kliande, öm, torr och röd hud för att hjälpa till att hantera symtomen på hudåkommor inklusive eksem och psoriasis. Den 40 minuter långa sessionen innebär att sitta (eller stretcha) ensam eller med några av dina vänner i vår stora fullspektrum infraröda bastu. Bastun använder torr värme genom infraröda strålar för att värma upp kroppen inifrån och ut istället för att värma upp luften omkring dig som du skulle uppleva under ett traditionellt bastupass. Du kan också köpa en infraröd bastufilt och uppleva fördelarna hemifrån.

 

Infraröd bastu för psoriasis

Detta autoimmuna tillstånd orsakas av hudceller som växer för snabbt. Nya hudceller byggs upp istället för att falla av, vilket lämnar de drabbade med fjällande, röd och kliande hud. Nivån av psoriasis kommer ofta att förändras beroende på faktorer inklusive stressnivåer.

 

Forskning har visat att istället för att torka ut huden, kommer den djupa penetrationen av de infraröda strålarna under din bastu istället att förbättra cirkulationen, vilket möjliggör läkande fördelar. Denna nyligen genomförda studie avslöjade att infraröd bastu “möjliggör multipel energiöverföring så djupt som 2-3 cm in i den subkutana vävnaden utan att irritera eller överhetta huden och sedan påskynda blodflödet…” Användningen av infraröd bastu eller bastufilt kan hjälpa till att

 

Hjälp till att ta bort döda hudceller

Hjälp till att tillföra näringsämnen till hudens epidermislager

Hjälp till att stärka immunförsvaret att fungera hälsosamt och avvärja otäcka organismer som kan försöka invadera genom huden

Hjälper till att utsöndra gifter genom huden

Enligt en medlem av National Psoriasis Foundation

 

“Genast såg jag skillnad på min hud… Jag har nästan en månad in i det här och min hud ser mycket bättre ut. Jag slutar inte snart, men nu använder jag bastun varannan dag. Jag känner mig redan väldigt säker på att jag kommer att ha shorts igen i sommar.”