skip to Main Content
Årets Mest Cykelvänliga Arbetsplats Utses

Årets mest cykelvänliga arbetsplats utses

PRESSMEDDELANDE:

På lördag, den 24 september, är det dags att utse årets mest cykelvänliga arbetsplats i Göteborg. Det är trafikkontoret som delar ut pris till arbetsgivare som gör det lätt för medarbetarna att ta cykeln till jobbet.

Prisceremonin äger rum i Bältesspännarparken, där trafikkontoret också bjuder på en fotoutställning, cykelinformation, musikuppträdande och fika. Returhusets ”Cykelkök” är på plats och hjälper den som vill att fixa med sin cykel.

– Sedan starten 2013 ser vi att intresset för att bli en cykelvänlig arbetsplats ökar för varje år. Att ta cykeln till jobbet ger stora fördelar för såväl miljö, hälsa och ekonomi, så därför vill vi fortsätta med den här uppmuntran och uppmärksamma de arbetsgivare som deltar, säger Anastazia Kronberg, projektledare för hållbara transporter på trafikkontoret.

Det är trafiknämndens kommunalråd, Johan Nyhus (S), som är prisutdelare. Förutom Årets cykelvänligaste arbetsplats koras även Årets cykelidé. Aktiviteterna i Bältesspännarparken pågår samtidigt som den Europeiska trafikantveckan, då många städer i Europa samtidigt engagerar sig för en grönare och bättre stadsmiljö.

Läs mer om hur Göteborgs Stad arbetar med hållbart och varierat resande på forlivochrorelse.se. Läs mer om Cykelvänlig arbetsplats på www.cykelvanlig.se.

Välkommen till prisutdelningen för Cykelvänlig arbetsplats!

Plats: Bältesspännarparken
Tid: Lördagen den 24 september, klockan 12.00. Trafikkontorets aktiviteter pågår 11-14.

För mer information, kontakta:
Anastazia Kronberg, projektledare, trafikkontoret: 031-368 23 76

Förmedling av kontakter:
Alexandra Wattwil, pressansvarig, trafikkontoret: 031-368 23 09 eller 0703-70 72 09.

Back To Top