skip to Main Content
De Har Göteborgs Cykelvänligaste Arbetsplats 2018

De har Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats 2018

  • Cykel

Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats blev i år stadens egen miljöförvaltning. På fredagen fick anställda därifrån ta emot priset av trafiknämndens ordförande Shahbaz Khan och trafikdirektör Stefan Eglinger.

– Det finns inget sånt här som skulle fungera utan medarbetare som är med på noterna. Vi har turen att ha medarbetare som redan är vänligt inställda till att cykla. Dels är det miljöperspektivet som slår igenom, dels för att de tycker att det är roligt och en bra motionsform. Det tror jag är framgångsreceptet – motiverade medarbetare! säger Ulrik Fallström på miljöförvaltningen.

I prismotiveringen heter det: Miljöförvaltningen Göteborgs Stad får utmärkelsen för att arbetsplatsen håller i och håller ut, med en tydlig och långsiktig ambition att underlätta en hållbar livsstil för sina medarbetare. De ligger alltid i topp och uppfyller i år samtliga kriterier utom två

Kategorin Årets rookie vann Nya Varvets skola, i västra Göteborg, ”för en tydlig och bred satsning på trafiksäkerhet, miljö och hälsa som omfattar både anställda och elever”.

För Bästa cykelidé 2018 prisades White arkitekter som har sina after works i sitt garage i centrala stan. Sedan hälften av p-platserna för bilar gjorts om till cykelparkeringar finns det dessutom gott om yta kvar att använda som trivsam, glädjefylld mötesplats. På sikt är företagets målsättning att skapa en permanent cykellounge där.

 

Back To Top