skip to Main Content
Göteborg Energi Cykelvänligast I Staden

Göteborg Energi cykelvänligast i staden

När 2016 års cykelvänligaste arbetsplats utsågs i Bältesspännarparken i lördags var det Göteborg Energi som stod som vinnare. De får utmärkelsen för sitt imponerande, heltäckande och långsiktiga engagemang för cykling.

– Vi är jätteglada för utmärkelsen, den är ett bevis på att vi är inne på rätt spår, säger Cecilia Erdalen, pressansvarig på Göteborg Energi.

Göteborg Energi har satsat på att bygga upp en bra infrastruktur för cykling, bland annat med lånecykelpool, säkra cykelparkeringar, omklädningsrum på företagets samtliga arbetsplatser och bidrag till cykelreparation. Medarbetarna har också blivit erbjudna en utbildning i att cykla säkert.

– Cykling ingår i vårt arbete för ett hållbart medarbetarskap. Det är ju bra för både hälsan och miljön och vi har jobbat konsekvent under många år med detta. Vi vill göra det enkelt och tryggt för våra medarbetare att cykla till och från jobbet och i tjänsten, säger Cecilia Erdalen.

Årets cykelidé till Chalmers

Samtidigt som Göteborg Energi fick ta emot utmärkelsen som årets mest cykelvänliga arbetsplats vann Chalmers tekniska högskola priset för årets cykelidé genom sitt initiativ att låta mäta och premiera anställdas och studenters cyklade sträckor.

– Chalmers och idéer hör ihop så vi är mycket glada och stolta över det här priset, säger Therese Johansson, miljösamordnare vid Chalmers tekniska högskola.

Cykelvänlig arbetsplats lanserades av trafikkontoret i Göteborgs Stad i februari 2013 för att uppmuntra fler arbetsplatser att göra det enklare för sina medarbetare att cykla till och från jobbet. Utmärkelsen är öppen för alla arbetsplatser i Göteborg med minst tio medarbetare och är ett led i att göra Göteborg till en riktigt bra cykelstad. Beroende på hur många kriterier arbetsplatsen uppfyllt har det funnits tre nivåer, från en till tre stjärnor.

– Nu drar vi igång nästa omgång av Cykelvänlig arbetsplats och hoppas att ännu fler arbetsgivare anmäler sig den här gången, säger Anastazia Kronberg, projektledare för hållbara transporter på trafikkontoret.

Stolta pristagare: Göteborg Energis Björn Gustafsson är programansvarig för stadsutveckling. Han sitter också i koncernledningen. Cecilia Hahn Berg är cykelambassadör på Chalmers tekniska högskola.

Stolta pristagare:
Göteborg Energis Björn Gustafsson är  programansvarig för stadsutveckling. Han sitter också i koncernledningen.
Cecilia Hahn Berg är cykelambassadör på Chalmers tekniska högskola.

 

Björn Gustafsson, Göteborg Energi, Elin Svenningsson, Cykelutmaningen, jurymedlem, Cecilia Hanh Berg, Chalmers tekniska högskola, Johan Nyhus, kommunalråd, juryns ordförande, Stefan Eglinger, Trafikdirektör, jurymedlem

Björn Gustafsson, Göteborg Energi, Elin Svenningsson, Cykelutmaningen, jurymedlem, Cecilia Hahn Berg, Chalmers tekniska högskola, Johan Nyhus, kommunalråd, juryns ordförande, Stefan Eglinger, Trafikdirektör, jurymedlem

Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats 2016

  1. Göteborg Energi: För ett imponerande, heltäckande och långsiktigt engagemang för cykling. Medarbetarna erbjuds cykla säkert-kurser och arbetsgivaren uppmuntrar cykelpendling till jobbet och användning av cykel till arbetsmöten. En förebild.
  2. Gryaab AB: För det gedigna arbetet med att främja hållbart resande och för cykelgruppens oförtrutna inspirationsarbete, som gör att företaget slåss om topplaceringen år efter år.
  3. Göteborgs Stad Centrum Individ- och familjeomsorg, funktionshinder: För arbetsgivarens tydliga målsättning att medarbetarna ska välja cykeln hellre än bilen i det dagliga värvet.

Bästa cykelidé 2016

  1. Chalmers tekniska högskola: För idén att utveckla en app som uppmuntrar anställda och studenter att cykla mer. Appen kommer att mäta tillryggalagd sträcka och utdela premier till dem som når upp till bestämda mål. Chalmers är en arbetsplats med ständig och sprudlande idégenerering.
  2. White arkitekter: För att medarbetarna studerar stadsmiljöer från cykelsadeln.
  3. Prospero: För den geniala lösningen att lägga in en gummimatta i entrén, så att medarbetarna ska kunna parkera cykeln säkert inomhus. En enkel lösning när parkeringen är ett svårt problem.

 

Back To Top