skip to Main Content
Göteborgsgirot Flyttar Till Heden Och Byter Datum

Göteborgsgirot flyttar till Heden och byter datum

Med tre framgångsrika år i ryggen flyttar Göteborgsgirots start och målgång till ny, central, adress; Heden i Göteborg.
– Nu kommer vi ännu närmare staden för att bjuda in allmänheten till den stora cykelfesten säger Jozo Matovac, projektledare på Göteborgsgirot.

 

  • UPPDATERING: Göteborgsgirot 2016 kommer att gå av stapeln den 6-8 maj. Datumändringen sker i samråd med Svenska Cykelförbundet. Anledningen är att man vill undvika en krock med Skandisloppet.

 

– För oss är det viktigt att loppet ligger centralt och är tillgängligt för alla. Heden kommer bli en perfekt mötesplats för alla deltagande cyklister, besökare och nyfikna förbipasserande, berättar Jozo Matovac.

2016 blir det ännu mer Göteborgsgiro att njuta av, mitt i centrala Göteborg. Nu adderas nämligen ett Grand Prix-lopp på Avenyn till grenarna.

Nya tävlingsklasser

Det fartfyllda loppet går av stapeln 6 maj och är till för cyklister med elitlicens. Ett mer centralt cykellopp går knappast att få till; bansträckningen är nämligen förlagd till Göteborgs paradgata Avenyn. Banan kommer vara ungefär runt 1,1 km lång och cyklisterna kommer cykla i 50 minuter plus tre varv. Om någon av deltagare blir varvad, utgår denne från tävlingen. Förutom vinst för snabbaste cyklist innehåller loppet även spurtpriser.

– Mycket fart och spänning utlovas för alla åskådare, berättar Mats Harring som är cykelexpert och tävlingsledare för Göteborgsgirot.

Fjärde upplagan av Göteborgsgirot går av stapeln 6_8 maj 2016. Förutom GP-loppet, som blir startskottet för helgen, har Göteborgsgirot även adderat en 140 km lång tävlings- och motionsklass som cyklas under lördagen. Hela helgen blir fullspäckad med cykel, glädje och gemenskap. På bara tre år har arrangemanget vuxit från 4000 deltagare till 6000 och deltagarna kan välja mellan stadslopp, mountainbike eller barnlopp.

Läs mer på www.goteborgsgirot.se

Back To Top