skip to Main Content
Premiär För Göteborgs Första Lådcykelpool

Premiär för Göteborgs första lådcykelpool

Den 29 september invigs Göteborgs första lådcykelpool. Boende i Kvillebäcken på Hisingen kommer framöver att kunna hyra en eldriven lådcykel för att snabbt och enkelt lösa kortare transporter – utan bilen. Initiativet är ett pilotprojekt för att utvärdera hur en lådcykelpool kan vara användbar i vardagen för boende i tätbebyggda områden i staden.

Cykelpoolen ligger i korsningen mellan Gamla Tuvevägen och Långängen och kommer att ha sex eldrivna lådcyklar att hyra för de boende i området. Cyklarna bokas via appen Linka Go och kostar 20 kronor per påbörjad timme.

Invigning av lådcykelpoolen sker lördagen den 29 september kl 13.00–15.00. Under invigningsdagen finns det möjlighet att provcykla de olika cykelmodellerna och lära sig mer om hur det fungerar att hyra. Det kommer också att finnas olika aktiviteter för både stora och små. Välkommen!

Uthyrningen av de eldrivna lådcyklarna är ett pilotprojekt som Parkering Göteborg gör i samarbete med Kvillebäckens konsortium, Älvstranden Utveckling, Trafikkontoret och Stadsbyggnadskontoret.

 

Back To Top