skip to Main Content
Träffa Trafikkontoret På Göteborgsgirot 9-10 Maj

Träffa trafikkontoret på Göteborgsgirot 9-10 maj

Snart är det dags för en av stadens största folkfester på två hjul. Även trafikkontoret finns på plats under Göteborgsgirot i helgen. Passa på att ställa frågor och hör om nyheter i appen Cykelstaden – som nu finns på engelska. Vi visar även på hur smidigt det kan vara att cykla till skolan.

Målsättningen med Göteborgsgirot är att bidra till en bättre folkhälsa genom att främja cykling som motionsform och minska segregationen genom att få fler att upptäcka Göteborgs olika stadsdelar.

– Det känns självklart att trafikkontoret är med och uppmuntrar till fortsatt cyklande. Vi har ju som mål att tredubbla cyklingen till 2025 och vill finnas till hands om folk har frågor att ställa eller synpunkter att komma med. Det är tillsammans vi bygger en bra och hållbar cykelstad, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator, Göteborgs Stad trafikkontoret.

Testa kilometern

Trafikkontoret är med för tredje året i rad och i år kan den som vill testa att cykla en kilometer känna hur det känns. Just en kilometer är det avstånd som 46 procent av stadens skolbarn har till skolan – men som i dagsläget blir körda till skolan.

Vi presenterar även årets nyheter i appen Cykelstaden, som finns för både iPhone och Android. En stor nyhet för i år är att appen blir på engelska om man har engelska inställt som språk i själva telefonen.

Tyck till mer

Bland övriga nyheter märks funktionen ”Tyck till”. Här kan man snabbt och enkelt svara på frågor som ligger ute, svaren har sedan trafikkontoret som underlag för prioriteringar och investeringar.

– ”Tyck till”-funktionen är ytterligare ett led i att föra en dialog med cyklisterna själva. Vi har redan ett gott samarbete när det gäller till exempel felanmälningar, där vi snabbt kan åtgärda fel i cykelbanorna om anmälan kommer in via appen. Just felanmälan-funktionen har i år även fått en uppdatering. Man har nu möjlighet att ange plats för felanmälningen på karta i stället för att skriva in en hel adress. Det underlättar för användaren, säger Eva Eriksson.

Övriga nyheter och uppdateringar i Cykelstaden:

  • Förbättring kring funktionen Hitta mig. Den panorerar och utgår från det ställe du är på för tillfället.
  • Textmängden för felanmälan utökas till 1000 tecken.
  • Publiceringar av publika toaletter och badplatser kommer under året

Under dagarna på Göteborgsgirot kommer trafikkontoret även hjälpa till med nedladdning av appen för den som behöver.

Var: Inne på Ullevi.

När: Lördag 9 maj kl. 10-16 och söndag 10 maj kl. 9-16.

Varmt välkommen!

För mer information, kontakta:
Eva Eriksson, marknadskoordinator, trafikkontoret 031-368 26 64

Back To Top