skip to Main Content
Västkusten Runt Och Hisingen Runt – Lopp För Alla!

Västkusten Runt och Hisingen Runt – lopp för alla!

Upplev vackra Göteborg och Västkusten på bästa sätt – från cykelsadeln. Den 30-31 maj arrangeras Västkusten Runt för andra året och Hisingen Runt för 39:e gången. Loppen är öppna för alla. Vi ses väl!

Båda loppen har i år start och mål vid eventområdet på Kanaltorget, framför GöteborgsOperan. Trafikkontoret är såklart på plats!

På lördagen cyklas Västkusten Runt för de som vill ha en lite längre utmaning, antingen 125 km eller 275 km. Banorna går norrut och den längre banan passerar över Tjörnbroarna, över Tjörn och Orust, in i södra Dalsland och söderut igen via fall- och slussområdet i Trollhättan och längs Göta Älv.

Under söndagen arrangeras Hisingen Runt. Hisingen Runt ingår med sina 50 km i Göteborgsklassikern, som är en folkhälsosatsning med syftet att få dig att hålla igång året runt. De andra två delarna, som krävs för att göra en Göteborgsklassiker, är att simma 1 000 meter i Göteborg Simmet i augusti och springa/jogga/gå 10 km i Finalloppet under hösten.

På söndagen den 31 maj arrangeras dessutom Papricaloppet för barn som vill cykla, i samband med Hisingen runt. Starter sker kontinuerligt. Alla hjälpmedel, som stödhjul eller puttande föräldrar, är tillåtna. Medalj och korv med bröd till alla deltagare!

Välkommen som deltagare eller publik! Mer information på www.vastkustenrunt.se, www.hisingenrunt.se och www.goteborgsklassikern.se

Back To Top