8 sätt att gå ner i vikt

Läs här för att ta reda på hur du kan gå ner de där extra kilona som du inte vill ha! Vi har samlat 8 sätt som vi är övertygade om kommer att hjälpa dig på vägen mot detta mål. Utöver våra egna erfarenheter av viktminskning har vi även frågat några yrkesverksamma inom området om deras input. Så läs med här och lär dig mer om hur du går ner i vikt – helt utan frustration!

1. Träning: Detta är förmodligen den mest kända metoden för att gå ner i vikt, men det är fortfarande en av de mest effektiva. Att röra på kroppen regelbundet kan bidra till att öka din ämnesomsättning, så att du bränner fler kalorier än vanligt. Proffs rekommenderar minst 30 minuters träning om dagen, till exempel promenader eller löpning, yoga eller cykling – allt i normal takt.

2. Ät hälsosammare: Det är viktigt att titta på vilken mat du äter när du går ner i vikt. Försök att hålla ett öga på ditt intag av kolhydrater och fett, samt vilka typer av livsmedel som är mest fördelaktiga för viktminskning. Din kost bör till exempel bestå av magert protein som fågel, ägg och mejeriprodukter; fullkornsprodukter; färska grönsaker och frukter; samt minimalt med socker och salt.

3. Drick vatten: Det är viktigt att dricka mycket vätska när du försöker gå ner i vikt. Den rekommenderade mängden vätska som en person vanligtvis konsumerar dagligen är 6-8 glas. Vatten kan hjälpa till att hålla kroppen återfuktad och lindra hungerkval, så detta kommer att minska antalet ohälsosamma mellanmål du äter.

4. Följ en personlig dietplan: Att följa en personlig dietplan anpassad efter dina behov och mål kan hjälpa dig gå ner i vikt. Proffs kan hjälpa dig att förbereda en kostschema app – så se till att du söker professionell hjälp.

5. Ta kosttillskott: Vissa typer av kosttillskott kan vara fördelaktiga i viktminskningsprocessen. Till exempel kan proteinpulver eller grönsaksblandningar vara användbara för att öka mängden proteiner i din kost och ge massor av näringsämnen. Du bör dock bara ta dessa efter att ha rådfrågat en läkare för att försäkra dig om att de är rätt för dig.

6. Sov gott: Det kan verka som ett enkelt tips, men att få tillräckligt med vila är viktigt för ens allmänna hälsa och välbefinnande. En god natts sömn på 7-8 timmar hjälper processen att gå ner i vikt – då du får tid att återhämta dig och komma igång ordentligt igen.

7. Ät mellanmål: Ibland kanske du är hungrig men vill inte ha en stor middag. Därför är det viktigt att ha godsaker eller liknande till hands som du kan äta efter träning eller när behovet uppstår. Prova till exempel naturell yoghurt med färsk frukt; havregryn med torkad frukt; eller grova kex med mager ost.

8. Ät mindre: Det låter enkelt, men det är fortfarande effektivt. Försök att dra ner på portionerna så att du inte äter för mycket mat på en gång. Det hjälper dig att tappa fett och kilon och ge din kropp tid att smälta maten ordentligt.