Lider du av knäsmärtor? Prova på ett knästöd!

Knäskador drabbar relativt många individer, och särskilt de som regelbundet tränar. När vi rör på oss måste våra knän hantera en stor belastning, och därför är det inte förvånande att skador kan uppkomma. Det finns ett antal behandlingsmetoder och hjälpmedel som kan underlätta när smärta i dina knän kryper fram, och en av dessa är knästödet.

Ett knästöd kan lindra din smärta och förbättra din hälsa genom att stödja dina knän till dess att du har återhämtat dig. Du har säkerligen sett många elitidrottare dra nytta av knästöd, och det är inte för intet. Frågan är bara: när blir ett knästöd rätt för just dina knän och hälsa?

Då kan ett knästöd gynna dig

Det finns en lång rad knäskador där ett knästöd kan lindra smärtan. Några exempel är meniskskador, löparknä, schlatterknä och hopparknä. Ett knästöd behöver inte heller enbart användas efter dess att du har råkat ut för en skada, utan det kan också hjälpa till att förhindra skador genom att agera som ett händigt stöd.

Inom bland annat basket är det vanligt att dra nytta av knästöd då det är mycket hoppande, duckande och knäböjningar i allmänhet som sker inom basket. Kom ihåg att det inte heller bara finns ett sorts knästöd att välja mellan, utan du har ett flertal valmöjligheter för att gynna din hälsa. Vissa sitter som ett litet stöd under knäskålen medan andra sträcker sig från låret till vaden. Det allra viktigaste är att knästödet bjuder på en ergonomisk design med den perfekta balansen gällande elasticitet och fasthet.

Vanliga knäskador

Ovan nämnde vi några av de knäskadorna som kan lindras med hjälp av ett knästöd, men nu ska vi ta en lite närmare titt på några av dessa knäbesvär i detalj. Just löparknä uppstår vanligtvis när dina knän får arbeta mer än vanligt, exempelvis när du plötsligt börjar träna. Utöver ett knästöd är det bra för dina knän och din hälsa om du vilar tills det har blivit bättre.

Hopparknä är också ett ganska vanligt knäbesvär, och här har senan under knäskålen blivit överbelastad. Om du har råkat ut för det här besväret måste du se till så att du belastar dina knän så lite som möjligt. Du borde därför både vila och använda dig av ett knästöd för att förse dina knän med så mycket avlastning som du kan. Att helt enkelt ta det lugnt ger knäna tid att återhämta sig.