Vad är det som ingår i en flyttstädning?

Eftersöker du hjälp med flyttstädning så att du istället kan ta tag i allt annat som har med flytten att göra? Då finns det städfirmor som ser till så att arbetet utförs på helt rätt sätt. Vänd dig till flyttstädning Borås och låt proffsen göra allting skinande rent inför flytten. I den här artikeln ska vi informera kring vad du kan förvänta dig när du bokar flyttstädning och vad som kan vara värt att förbereda innan städfirman kommer på besök.

Exempel på det som ingår

När flyttstädning utförs av experter kommer de att dammsuga golvet och att därefter våttorka det. Det dammas, lister torkas av, dörrkarmar samt dörrhandtag görs rena och fönstren putsas både in- samt utvändigt. Skåp och element kommer även att rengöras, och i badrummet kommer toalett, badkar, dusch och badrumsskåp att rengöras. Du kan till och med få städning av balkong eller vind mot en extra avgift. Ta en tur över till en flyttstädning blogg om du vill läsa lite kring hur du själv kan städa en aning innan flytten.

Förberedelser inför flyttstädning

När du väl har bokat proffsigt flyttstäd är det bra att vara medveten om att vissa förberedelser sitter på sin plats. Innan flyttstädarna dyker upp är det exempelvis viktigt att du avlägsnar allt som står i bostaden i form av lådor, kartonger och dylikt. Annars kommer flyttstädarna självfallet inte åt alla skrymslen och vrår. Försök även att boka flyttstäd så nära inpå inflyttningen som möjligt så att du kan dra nytta av garantin om det skulle vara så att den nya ägaren inte är 100 % nöjd med någon av städmomenten.

Klistermärken, spikar, krokar och liknande som pryder väggarna bör avlägsnas innan städarna dyker upp. Potentiella hål i väggarna ska spacklas igen, och om du vill att städarna ska komma åt bakom vitvaror är det ditt jobb att flytta på dem. Flyttstäd bakom vitvaror sker enbart om du har dragit fram dem eftersom städfirman inte vill riskera att repa ditt golv. Ha dessa punkter i åtanke när du bokar flyttstäd för bästa möjliga resultat.